Παιχνίδια εξουσίας στις κοντινές μας σχέσεις | 3η συνάντηση Cinematherapy

Ανοιχτή Ομάδα Αυτογνωσίας 

Τετάρτη 27/04/2022 στις 19:30

Τα τελευταία χρόνια έρχονται στη δημοσιότητα όλο και πιο συχνά φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας. Όσο πιο ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες, τόσο πιο πολύ νιώθουμε την ανάγκη να κατανοήσουμε τα κίνητρα της πράξης, έτσι ώστε να περιορίσουμε τον αποτροπιασμό μας. Στη βάση τους βρίσκονται ενίοτε παιχνίδια εξουσίας που καταλήγουν στο έγκλημα. Τις περισσότερες φορές όμως η ασκούμενη εξουσία δε φτάνει στα τηλεοπτικά παράθυρα -παρόλα αυτά διέπει τις κοντινότερες σχέσεις μας υπόγεια αλλά καθοριστικά.
Στην 3η συνάντηση της ανοιχτής ομάδας Κινηματογραφοθεραπείας η Λίλιαν Τσιαβού και η Στέλλα Αργυρούδη και σάς προσκαλούν να συζητήσουμε:
• από που ξεκινάνε τα παιχνίδια εξουσίας;
• τι τα συντηρεί;
• ποια είναι τα υγιή στοιχεία τους;
• πώς μπορούμε να τα διαχειριστούμε;
• πώς συμβάλλουν στην ανάπτυξή μας;
Πότε; Σας περιμένουμε την Τετάρτη 27/04/2022 στις 19:30 να ανταλλάξουμε προβληματισμούς.
Πού; Στην οθόνη του υπολογιστή μας που θα μετατραπεί σε οθόνη της ψυχής μας!
Πώς; Μόλις δηλώσετε συμμετοχή στο info@gnoorizo.gr έως την Κυριακή του Πάσχα 24/04/22, θα σας αποσταλούν οι λεπτομέρειες συμμετοχής. Η ομάδα θα αποτελείται από 12 άτομα και για αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κόστος συμμετοχής: 30€ (περισσότερες πληροφορίες στο www.gnoorizo.gr)
_________________
To «κοινό»
Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι θέλουν να διερευνήσουν τι είναι αυτό που τους συναρπάζει στις ταινίες που αγαπάνε και θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους και τους άλλους μέσα από αυτές. Παράλληλα, μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευμένοι στο Cinematherapy που θέλουν να εξασκηθούν στην εφαρμογή του.
Οι συμμετέχοντες/ουσες θα φύγουν έχοντας μάθει έναν τρόπο σύνδεσης του κινηματογραφικού ερεθίσματος με τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, έναν διαφορετικό και απολαυστικό τρόπο αυτοανακάλυψης.
Δεν προαπαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις.
«Σκηνοθεσία – Παραγωγή»
Λίλιαν Τσιαβού (CineQuium), Στέλλα Αργυρούδη (Γνωρίζω και Ορίζω), Θέμις και Λευτέρης (ArtLab)
Λίγα λόγια για τους «συντελεστές»:
Δρ. Λίλιαν Τσιαβού
Ακαδημαϊκός. Συγγραφέας και tutor των e-learning προγραμμάτωνΚινηματογραφοθεραπεία και Κινηματογραφοθεραπεία στην Πράξη του Πανεπιστημίου Αθηνών.Πιστοποιημένη Coach σε επίπεδο ACC από τον International Coaching Federation (ICF). Μέλος του ICF Global και του ICF Greece.
Eπεκτείνοντας τις ακαδημαϊκες γνώσεις της στo Cinematherapy, δημιούργησε το καινοτόμο εργαλείο Cinema Coaching, που αξιοποιεί τη μεταμορφωτική επίδραση του σινεμά προς όφελος της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.
Εδώ και αρκετά χρόνια εφαρμόζει τοCinema Coaching σε συνεδρίες, trainings, workshops, έχοντας συνεργαστεί με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς φορείς αλλά και ιδιώτες.
Στο CineQuium project βρίσκεται στο επίκεντρο ο λόγος για τον κινηματογράφο, όπως προκύπτει και από τη σύνθεση cinema και colloquium. Χαρακτηρίζεται ως εφαρμοσμένη επιστήμη που διαμεσολαβείται μέσω των δύο προγραμμάτων Κινηματογραφοθεραπείας και υπηρεσιών Cinema Coaching.
Αποκύημα αυτού του project είναι το βιβλίο της Λίλιαν για το Cinema Therapy και το Cinema Coaching, που βρίσκεται υπό έκδοση.
www.cinequium.euwww.cinema-coaching.com
Στέλλα Αργυρούδη
Ψυχολόγος (ΑΠΘ), πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Εργασιακή Ψυχολογία ΜSc, και εκπαίδευση ως Gestalt Coach/Practitioner in Organizations. Έχει πολυετή εμπειρία ως θεραπεύτρια και ως εργασιακή σύμβουλος, σύμβουλος διαχείρισης σταδιοδρομίας εργαζομένων και ανέργων, επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων, καθώς και στην ανάπτυξη και εκπαίδευση ενηλίκων και ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Επιπλέον, με την ιδιότητά της ως ψυχοθεραπεύτρια έχει διδάξει στη Σχολή «Ας Γίνουμε Γονείς» προετοιμάζοντας ζευγάρια που επιθυμούν να γίνουν γονείς, έχει διεξάγει ομάδες νέων μητέρων στο HOPE Centro Rosas και διεξάγει ομάδες γονέων στο κέντρο αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας και διαχείρισης σταδιοδρομίας «Γνωρίζω & Ορίζω: τον Εαυτό μου, την Σταδιοδρομία μου». Ενδεικτικές συνεργασίες: ActionΑid Hellas, Hellas Employee Assistance Programs (HEAP) Evalion-SHL Hellas. Μέλος: HAGT, EAGT, ΕΕΨΕ και ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.
www.gnoorizo.gr, info@gnoorizo.gr
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Artlab ΤεχνώνΠόλις Μαραθώνος
Η Artlab ΤεχνώνΠόλις Μαραθώνος δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα μέσο έκφρασης της αγάπης μας για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Όλα άρχισαν το 2016 όταν η Θέμις και ο Μιχάλης αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια Κοιν.Σ.Επ. (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) με την οποία θα μπορέσουν να μοιραστούν την αγάπη τους για τις τέχνες με τον υπόλοιπο κόσμο.