Ψυχική ανθεκτικότητα σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει | 2η συνάντηση Cinematherapy

Ανοιχτή Ομάδα Αυτογνωσίας 

 

Τετάρτη 23/03/2022, 19:30 – 21:00

Τα τελευταία χρόνια η καθημερινότητά μας χαρακτηρίζεται από μια συνεχή μεταβολή δεδομένων. Καλούμαστε να προσαρμοστούμε και να ανταπεξέλθουμε γρήγορα στις νέες συνθήκες. Όμως…

Πώς αφομοιώνουμε την εμπειρία;

Πώς ξαναβρίσκουμε την ισορροπία;

Πώς αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας;

Από πού αντλούμε δύναμη;

Αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα που αφορούν την ψυχική ανθεκτικότητα θα μας προβληματίσουν στη δεύτερη συνάντηση Cinematherapy, την Τετάρτη 23/03/2022 στις 19:30.

Η Λίλιαν Τσιαβού και η Στέλλα Αργυρούδη σάς προσκαλούν σε μια αυτογνωσιακή ανοιχτή ομαδική συνάντηση με όχημα την κινηματογραφική εμπειρία, με σκοπό την μετατροπή της σε προσωπική εξέλιξη και ενδυνάμωση.

Πού; Στην οθόνη του υπολογιστή μας που θα μετατραπεί σε οθόνη της ψυχής μας!

Πώς; Μόλις δηλώσετε συμμετοχή στο info@gnoorizo.gr έως τη Κυριακή 20/03/22, θα σας αποσταλούν οι λεπτομέρειες συμμετοχής. Η ομάδα θα αποτελείται από 12 άτομα και για αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κόστος συμμετοχής: 30€ (περισσότερες πληροφορίες στο www.gnoorizo.gr)

_________________

To «κοινό»

Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι θέλουν να διερευνήσουν τι είναι αυτό που τους συναρπάζει στις ταινίες που αγαπάνε και θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους και τους άλλους μέσα από αυτές. Παράλληλα, μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευμένοι στο Cinematherapy που θέλουν να εξασκηθούν στην εφαρμογή του.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα φύγουν έχοντας μάθει έναν τρόπο σύνδεσης του κινηματογραφικού ερεθίσματος με τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, έναν διαφορετικό και απολαυστικό τρόπο αυτοανακάλυψης.

Δεν προαπαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις.

«Σκηνοθεσία – Παραγωγή»

Λίλιαν Τσιαβού (CineQuium), Στέλλα Αργυρούδη (Γνωρίζω και Ορίζω), Θέμις και Λευτέρης (ArtLab)

 

Λίγα λόγια για τους «συντελεστές»:

Δρ. Λίλιαν Τσιαβού

Ακαδημαϊκός. Συγγραφέας και tutor των e-learning προγραμμάτωνΚινηματογραφοθεραπεία και Κινηματογραφοθεραπεία στην Πράξη του Πανεπιστημίου Αθηνών.Πιστοποιημένη Coach σε επίπεδο ACC από τον International Coaching Federation (ICF). Μέλος του ICF Global και του ICF Greece.

Eπεκτείνοντας τις ακαδημαϊκες γνώσεις της στo Cinematherapy, δημιούργησε το καινοτόμο εργαλείο Cinema Coaching, που αξιοποιεί τη μεταμορφωτική επίδραση του σινεμά προς όφελος της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Εδώ και αρκετά χρόνια εφαρμόζει τοCinema Coaching σε συνεδρίες, trainings, workshops, έχοντας συνεργαστεί με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς φορείς αλλά και ιδιώτες.

Στο CineQuium project βρίσκεται στο επίκεντρο ο λόγος για τον κινηματογράφο, όπως προκύπτει και από τη σύνθεση cinema και colloquium. Χαρακτηρίζεται ως εφαρμοσμένη επιστήμη που διαμεσολαβείται μέσω των δύο προγραμμάτων Κινηματογραφοθεραπείας και υπηρεσιών Cinema Coaching.

Αποκύημα αυτού του project είναι το βιβλίο της Λίλιαν για το Cinema Therapy και το Cinema Coaching, που βρίσκεται υπό έκδοση.

www.cinequium.euwww.cinema-coaching.com

Στέλλα Αργυρούδη

Ψυχολόγος (ΑΠΘ), πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Εργασιακή Ψυχολογία ΜSc, και εκπαίδευση ως Gestalt Coach/Practitioner in Organizations. Έχει πολυετή εμπειρία ως θεραπεύτρια και ως εργασιακή σύμβουλος, σύμβουλος διαχείρισης σταδιοδρομίας εργαζομένων και ανέργων, επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων, καθώς και στην ανάπτυξη και εκπαίδευση ενηλίκων και ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Επιπλέον, με την ιδιότητά της ως ψυχοθεραπεύτρια έχει διδάξει στη Σχολή «Ας Γίνουμε Γονείς» προετοιμάζοντας ζευγάρια που επιθυμούν να γίνουν γονείς, έχει διεξάγει ομάδες νέων μητέρων στο HOPE Centro Rosas και διεξάγει ομάδες γονέων στο κέντρο αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας και διαχείρισης σταδιοδρομίας «Γνωρίζω & Ορίζω: τον Εαυτό μου, την Σταδιοδρομία μου». Ενδεικτικές συνεργασίες: ActionΑid Hellas, Hellas Employee Assistance Programs (HEAP) Evalion-SHL Hellas. Μέλος: HAGT, EAGT, ΕΕΨΕ και ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Artlab ΤεχνώνΠόλις Μαραθώνος

Η Artlab ΤεχνώνΠόλις Μαραθώνος δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα μέσο έκφρασης της αγάπης μας για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Όλα άρχισαν το 2016 όταν η Θέμις και ο Μιχάλης αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια Κοιν.Σ.Επ. (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) με την οποία θα μπορέσουν να μοιραστούν την αγάπη τους για τις τέχνες με τον υπόλοιπο κόσμο.