Ταινίες που αγαπάμε και μισούμε: Τι μπορούμε να μάθουμε από αυτές; | 4η συνάντηση Cinematherapy

Ανοιχτή Ομάδα Αυτογνωσίας 

Τετάρτη 25/05/22 στις 19:30 – 21:00

Ενίοτε ταυτιζόμαστε με κινηματογραφικούς χαρακτήρες κι άλλοτε κάποιοι μάς απωθούν. Ποια είναι όμως η σχέση τους με τις βαθιές μας επιθυμίες και ανάγκες, με τις λιγότερο συνειδητές ή ασυνείδητες ποιότητές μας, με την ταυτότητα μας; Πώς αποτυπώνει ο ήρωας ή ο αντιήρωας την μοναδικότητά μας; Τελικά, πώς ξεχωρίζουμε τον αυθεντικό μας εαυτό από τις εξωτερικές επιταγές;
Καθώς ο κινηματογράφος αποτελεί ένα δυνατό εργαλείο γνωριμίας με τις λιγότερο συνειδητές ή ασυνείδητες ποιότητές μας, θα εξερευνήσουμε τα ερωτήματα αυτά μέσα από το βίωμα, την κινηματογραφοθέαση και την αλληλεπίδραση, στην 4η και τελευταία συνάντηση Κινηματογραφοθεραπείας της σεζόν με τη Στέλλα Αργυρούδη και την Λίλιαν Τσιαβού, όπου μέσα από έναν ψυχαγωγικό τρόπο, το συμμετέχον κοινό θα μάθει να διαχωρίζει το “εγώ είμαι” από το “εγώ δεν είμαι|, το “θέλω| από το |πρέπει”!
Πού; Στην οθόνη του υπολογιστή μας που θα μετατραπεί σε οθόνη της ψυχής μας!
Ποιος; όλοι όσοι ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τον εαυτό τους και τους άλλους μέσα από τις ταινίες. Δεν προαπαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, ούτε και η συμμετοχή σε προηγούμενες συναντήσεις. Παράλληλα, μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευμένοι στο Cinematherapy που θέλουν να εξασκηθούν στην εφαρμογή του.
Πώς; Μόλις δηλώσετε συμμετοχή στο info@gnoorizo.gr, έως την Δευτέρα 23/05/22, θα σας αποσταλούν οι λεπτομέρειες συμμετοχής. Η ομάδα θα αποτελείται από 12 άτομα και για αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κόστος συμμετοχής: 30€ (περισσότερες πληροφορίες στο www.gnoorizo.gr). Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης σε όποιον/α το επιθυμεί.
_________________
Λίγα λόγια για τους «συντελεστές»:
Δρ. Λίλιαν Τσιαβού (CineQuium),
Ακαδημαϊκός. Συγγραφέας και tutor των e-learning προγραμμάτων Κινηματογραφοθεραπεία και Κινηματογραφοθεραπεία στην Πράξη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιστοποιημένη Coach σε επίπεδο ACC από τον International Coaching Federation (ICF). Μέλος του ICF Global και του ICF Greece.
Eπεκτείνοντας τις ακαδημαϊκες γνώσεις της στo Cinematherapy, δημιούργησε το καινοτόμο εργαλείο Cinema Coaching, που αξιοποιεί τη μεταμορφωτική επίδραση του σινεμά προς όφελος της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.
Εδώ και αρκετά χρόνια εφαρμόζει τοCinema Coaching σε συνεδρίες, trainings, workshops, έχοντας συνεργαστεί με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς φορείς αλλά και ιδιώτες.
Στο CineQuium project βρίσκεται στο επίκεντρο ο λόγος για τον κινηματογράφο, όπως προκύπτει και από τη σύνθεση cinema και colloquium. Χαρακτηρίζεται ως εφαρμοσμένη επιστήμη που διαμεσολαβείται μέσω των δύο προγραμμάτων Κινηματογραφοθεραπείας και υπηρεσιών Cinema Coaching.
Αποκύημα αυτού του project είναι το βιβλίο της Λίλιαν για το Cinema Therapy και το Cinema Coaching, που βρίσκεται υπό έκδοση.
www.cinequium.euwww.cinema-coaching.com
Στέλλα Αργυρούδη (Γνωρίζω και Ορίζω)
Ψυχολόγος (ΑΠΘ), πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Εργασιακή Ψυχολογία ΜSc, και εκπαίδευση ως Gestalt Coach/Practitioner in Organizations. Έχει πολυετή εμπειρία ως θεραπεύτρια και ως εργασιακή σύμβουλος, σύμβουλος διαχείρισης σταδιοδρομίας εργαζομένων και ανέργων, επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων, καθώς και στην ανάπτυξη και εκπαίδευση ενηλίκων και ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Επιπλέον, με την ιδιότητά της ως ψυχοθεραπεύτρια έχει διδάξει στη Σχολή «Ας Γίνουμε Γονείς» προετοιμάζοντας ζευγάρια που επιθυμούν να γίνουν γονείς, έχει διεξάγει ομάδες νέων μητέρων στο HOPE Centro Rosas και διεξάγει ομάδες γονέων στο κέντρο αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας και διαχείρισης σταδιοδρομίας «Γνωρίζω & Ορίζω: τον Εαυτό μου, την Σταδιοδρομία μου». Ενδεικτικές συνεργασίες: ActionΑid Hellas, Hellas Employee Assistance Programs (HEAP) Evalion-SHL Hellas. Μέλος: HAGT, EAGT, ΕΕΨΕ και ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Artlab ΤεχνώνΠόλις Μαραθώνος
Η Artlab ΤεχνώνΠόλις Μαραθώνος δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα μέσο έκφρασης της αγάπης μας για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Όλα άρχισαν το 2016 όταν η Θέμις και ο Μιχάλης αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια Κοιν.Σ.Επ. (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) με την οποία θα μπορέσουν να μοιραστούν την αγάπη τους για τις τέχνες με τον υπόλοιπο κόσμο.