Γνωρίζω και Ορίζω το άγχος μου στις εξετάσεις

Κύκλος 6 Ομαδικών Συναντήσεων για εφήβους, Φεβρουάριος – Μάϊος 2022

 

Κυριακή 13/02/22, 16:30 – 18:00,

Εισαγωγική Ανοιχτή Παρουσίαση για εφήβους και γονείς

Η καθημερινή μας επαφή με εφήβους, μέσα από τα προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού και την συμβουλευτική εφήβων μας έχει ευαισθητοποιήσει στο θέμα του άγχους που βιώνουν ειδικά τα τελευταία χρόνια με τις πιεστικές συνθήκες της διετίας που διανύουμε αναφορικά με τα ζητήματα υγείας, την αποσταθεροποίηση του σχολικού και κοινωνικού πλαισίου λόγω των μέτρων, μαζί και με τις συχνές αλλαγές των εξεταστικών όρων.

Με σκοπό την ψυχική τους φροντίδα, την υποστήριξη, την ενδυνάμωση και την αποτελεσματική διαχείριση του άγχους που βιώνουν κατά την περίοδο της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των εξετάσεων, προσκαλούμε έφηβους που βρίσκονται στην Γ΄ ή Β΄ Λυκείου σε έναν κύκλο 6 υποστηρικτικών συναντήσεων που θα διεξαχθούν στο διάστημα Φεβρουάριος – Μάϊος 2022.

Ο κύκλος ξεκινά με μια εισαγωγική ανοιχτή παρουσίαση σχετικά με το άγχος, την φύση του και τους τρόπους αντιμετώπισης, όπου θα συμμετέχουν οι έφηβοι και οι γονείς τους (ως βασική πηγή στήριξης των εφήβων) και συνεχίζει με 6 ομαδικές συναντήσεις (μόνο για τους μαθητές) ανά δεκαπενθήμερο (κάθε 2η Κυριακή στις 16:30).

Στην ομάδα θα μάθουν οι συμμετέχοντες να εντοπίζουν έγκαιρα τα σημάδια/σωματικά συμπτώματα του άγχους, να διαχειρίζονται τα συναισθήματα και τις σκέψεις που το πυροδοτούν, και θα αποκτήσουν εύκολα εφαρμόσιμες δεξιότητες και τεχνικές, όπως τεχνικές χαλάρωσης και τεχνικές διαχείρισης χρόνου, ώστε να χρησιμοποιούν το άγχος προς όφελός τους.

Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα η ομάδα θα είναι κλειστή και ο αριθμός των μελών δεν θα ξεπερνάει τα 8 άτομα.

Όλο το πρόγραμμα θα διεξαχθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας του ZOOM | Εισηγήτρια: Στέλλα Αργυρούδη Εργασιακή Ψυχολόγος ΜSc – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Διάρκεια: Κάθε συνάντηση θα διαρκεί 1,5 ώρα.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των συναντήσεων της κλειστής ομάδας εφήβων:

20/02/22 1η Συνάντηση

06/03/22 2η Συνάντηση

20/03/22 3η Συνάντηση

03/04/22 4η Συνάντηση

17/04/22 5η Συνάντηση

08/05/22 6η Συνάντηση

Δηλώσεις συμμετοχής:

Έως και την Παρασκευή 11/02/22 για την εισαγωγική ανοιχτή παρουσίαση και έως και την Τετάρτη 16/02/22 για την συμμετοχή στον κύκλο των συναντήσεων (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω των περιορισμένων θέσεων), μέσω email στο info@gnoorizo.gr. (Προσοχή! εκδήλωση ενδιαφέροντος στο facebook καθώς και μέσω msn δεν εξασφαλίζουν την δήλωση συμμετοχής)

Προϋπόθεση για την συμμετοχή στον κύκλο των 6 συναντήσεων είναι η παρακολούθηση της Εισαγωγικής Ανοιχτής Παρουσίασης/Ενημέρωσης.

Σύντομο βιογραφικό εισηγήτριας:

Στέλλα Αργυρούδη | Ψυχολόγος (ΑΠΘ), πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Εργασιακή Ψυχολογία, και εκπαίδευση ως Gestalt Coach/Practitioner in Organizations. Έχει πολυετή εμπειρία ως θεραπεύτρια και ως εργασιακή σύμβουλος, σύμβουλος διαχείρισης σταδιοδρομίας εργαζομένων και ανέργων, επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων, καθώς και στην ανάπτυξη και εκπαίδευση ενηλίκων και ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Επιπλέον, με την ιδιότητά της ως ψυχοθεραπεύτρια έχει διδάξει στη Σχολή «Ας Γίνουμε Γονείς» προετοιμάζοντας ζευγάρια που επιθυμούν να γίνουν γονείς, έχει διεξάγει ομάδες νέων μητέρων στο HOPE Centro Rosas και διεξάγει ομάδες γονέων στο κέντρο αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας και διαχείρισης σταδιοδρομίας «Γνωρίζω & Ορίζω: τον Εαυτό μου, την Σταδιοδρομία μου». Ενδεικτικές συνεργασίες: ActionΑid Hellas, Hellas Employee Assistance Programs (HEAP)  Evalion-SHL Hellas. Μέλος: HAGT, EAGT, ΕΕΨΕ και ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.