Ανοιχτή ομάδα αυτογνωσίας με όχημα το Cinematherapy!

Η Λίλιαν Τσιαβού σε συνεργασία με τη Στέλλα Αργυρούδη «παρουσιάζουν»:

Ανοιχτή ομάδα αυτογνωσίας με όχημα το Cinematherapy!

4 μηνιαίες συναντήσεις, Φεβρουάριος-Μάϊος 2022, έναρξη 23/02 

Γιατί μια ταινία μάς κάνει να κλαίμε ή να γελάμε; Τι μαρτυρά η αγαπημένη ταινία μας για εμάς;

Ακριβώς επειδή οι ταινίες κωδικοποιούν όλα όσα μας δυσκολεύουν ή μας ευδαιμονίζουν, παρέχουν γόνιμο έδαφος για αυτογνωσία και προσωπική ανάπτυξη.

Με αφορμή το κινηματογραφικό ερέθισμα, το κοινό θα ανακαλύψει νέους τρόπους ενσυνείδησης με παιγνιώδη τρόπο. Έτσι, θα συνδέσει την ταινία με την προσωπική του ιστορία.

To «κοινό»

Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι θέλουν να διερευνήσουν τι είναι αυτό που τους συναρπάζει στις ταινίες που αγαπάνε και θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους και τους άλλους μέσα από αυτές. Παράλληλα, μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευμένοι στο Cinematherapy που θέλουν να εξασκηθούν στην εφαρμογή του.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα φύγουν έχοντας μάθει έναν τρόπο σύνδεσης του κινηματογραφικού ερεθίσματος με τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, έναν διαφορετικό και απολαυστικό τρόπο αυτοανακάλυψης. Δεν προαπαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις.

Tα «Προσεχώς»

Ενδεικτικά «σενάρια»

  • Ταυτότητα
  • Σχέσεις
  • Σύγχρονες προκλήσεις

«Σκηνοθεσία – Παραγωγή»

Λίλιαν Τσιαβού (CineQuium), Στέλλα Αργυρούδη (Γνωρίζω & Ορίζω: τον Εαυτό μου, τη Σταδιοδρομία μου), Λευτέρης Κετέογλου – Πούλιας (ArtLab ΤεχνώνΠόλις Μαραθώνος)

Και η «αίθουσα προβολής»…

Η οθόνη του υπολογιστή μας αλλάζει ρόλο και γίνεται … η οθόνη της ψυχής μας!

Συναντιόμαστε διαδικτυακά κάθε τέταρτη Τετάρτη του μήνα στις 19:30, δηλαδή:

23/02/22

23/03/22

27/04/22

25/05/22

Διάρκεια κάθε συνάντησης 1 ½ ώρα. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 12 άτομα.

Δυνατότητα για μεμονωμένη συμμετοχή σε μία συνάντηση, με προτεινόμενη την συνεχή παρακολούθηση για μεγαλύτερη εμβάθυνση και δέσιμο της ομάδας.

Τιμή «εισιτηρίου»

30 €/συνάντηση.

Για “κρατήσεις” επικοινωνήστε στο info@gnoorizo.gr και στα 6977288484, 6972766096.

Λίγα λόγια για τους «συντελεστές»:

Δρ. Λίλιαν Τσιαβού

Ακαδημαϊκός. Συγγραφέας και tutor των e-learning προγραμμάτωνΚινηματογραφοθεραπεία και Κινηματογραφοθεραπεία στην Πράξη του Πανεπιστημίου Αθηνών.Πιστοποιημένη Coach σε επίπεδο ACC από τον International Coaching Federation (ICF). Μέλος του ICF Global και του ICF Greece.

Eπεκτείνοντας τις ακαδημαϊκες γνώσεις της στo Cinematherapy, δημιούργησε το καινοτόμο εργαλείο Cinema Coaching, που αξιοποιεί τη μεταμορφωτική επίδραση του σινεμά προς όφελος της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Εδώ και αρκετά χρόνια εφαρμόζει τοCinema Coaching σε συνεδρίες, trainings, workshops, έχοντας συνεργαστεί με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς φορείς αλλά και ιδιώτες.

Στο CineQuium project βρίσκεται στο επίκεντρο ο λόγος για τον κινηματογράφο, όπως προκύπτει και από τη σύνθεση cinema και colloquium. Χαρακτηρίζεται ως εφαρμοσμένη επιστήμη που διαμεσολαβείται μέσω των δύο προγραμμάτων Κινηματογραφοθεραπείας και υπηρεσιών Cinema Coaching.

Αποκύημα αυτού τουproject είναι το βιβλίο της Λίλιαν για το Cinema Therapy και το Cinema Coaching, που βρίσκεται υπό έκδοση.

www.cinequium.euwww.cinema-coaching.com

Στέλλα Αργυρούδη

Ψυχολόγος (ΑΠΘ), πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Εργασιακή Ψυχολογία ΜSc, και εκπαίδευση ως Gestalt Coach/Practitioner in Organizations. Έχει πολυετή εμπειρία ως θεραπεύτρια και ως εργασιακή σύμβουλος, σύμβουλος διαχείρισης σταδιοδρομίας εργαζομένων και ανέργων, επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων, καθώς και στην ανάπτυξη και εκπαίδευση ενηλίκων και ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Επιπλέον, με την ιδιότητά της ως ψυχοθεραπεύτρια έχει διδάξει στη Σχολή «Ας Γίνουμε Γονείς» προετοιμάζοντας ζευγάρια που επιθυμούν να γίνουν γονείς, έχει διεξάγει ομάδες νέων μητέρων στο HOPE Centro Rosas και διεξάγει ομάδες γονέων στο κέντρο αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας και διαχείρισης σταδιοδρομίας «Γνωρίζω & Ορίζω: τον Εαυτό μου, την Σταδιοδρομία μου». Ενδεικτικές συνεργασίες: ActionΑid Hellas, Hellas Employee Assistance Programs (HEAP)  Evalion-SHL Hellas. Μέλος: HAGT, EAGT, ΕΕΨΕ και ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.

Χορηγός Επικοινωνίας:

Artlab ΤεχνώνΠόλις Μαραθώνος 

Η Artlab ΤεχνώνΠόλις Μαραθώνος δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα μέσο έκφρασης της αγάπης μας για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Όλα άρχισαν το 2016 όταν η Θέμις και ο Μιχάλης αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια Κοιν.Σ.Επ. (Κοινωνική Συνετεριστική Επιχείρηση) με την οποία θα μπορέσουν να μοιραστούν την αγάπη τους για τις τέχνες με τον υπόλοιπο κόσμο.