Συναντήσεις για Νέες Μητέρες: Ενημέρωση, Συζήτηση, Υποστήριξη

Κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, στις 10:30 π.μ.- 12:00 μ.μ

Συντονίστρια: Στέλλα Αργυρούδη  (Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt – Εργασιακή Ψυχολόγος)

Συνδιοργάνωση: Hope Centro Rosas, Γνωρίζω & Ορίζω  Έναρξη 3/9/16  (για το θέμα του μήνα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο facebook)

Το Hope Centro Rosas και η Στέλλα Αργυρούδη (Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt) διεξάγουν συναντήσεις που έχουν σκοπό μέσα από την ενημέρωση, την συζήτηση και το μοίρασμα να επεξεργαστούν οι νέες μητέρες προκλήσεις, αλλαγές και συναισθήματα που απορρέουν από τον καινούργιο τους ρόλο.

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτές οι νέες μητέρες έχουν την ευκαιρία να:

  • δώσουν χώρο στις αλλαγές, τα συναισθήματα και τις δυσκολίες που συναντούν στα πρώτα τους βήματα ως μητέρες και να αναγνωρίσουν το δυναμικό τους
  • μοιραστούν τις εμπειρίες τους μέσα σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό πλαίσιο
  • ενσωματώσουν την εμπειρία τους στη νέα τους ταυτότητα σε ισορροπία με την συντροφική τους σχέση και  με το ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον

Οι συναντήσεις έχουν ανοιχτό χαρακτήρα και μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενες μητέρες σε αυτές μεμονωμένα (σε όποια ή όποιες συναντήσεις τους ενδιαφέρουν).  Ωστόσο, λόγω περιορισμένων θέσεων πριν από κάθε συνάντηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως και 2 ημέρες πριν την διεξαγωγή της.

Διεξάγονται στο Hope Centro Rosas, Σεμιτέλου 4, Ιλίσια (στάση Μετρό “Μέγαρο Μουσικής”).

Δηλώσεις συμμετοχής έως δύο ημέρες πριν από την διεξαγωγή της κάθε συνάντησης στο info.hope.centro.rosas@gmail.com Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες στο πιο πάνω e-mail.

To Hope Centro Rosas, ένα κέντρο Ολιστικής Ιατρικής, όπου εφαρμόζεται ένα νέο μοντέλο ιατρικής πρακτικής, εμπεριέχοντας την συμβατική ιατρική και τα τελευταία διαγνωστικά επιτεύγματα, καθώς και τις επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές της επονομαζόμενης συμπληρωματικής ή εναλλακτικής ιατρικής με την χρήση θεραπειών χωρίς παρενέργειες άμεσες ή σε βάθος χρόνου. Αυτή η μορφή ολικής ιατρικής εξετάζει σφαιρικά τον άνθρωπο: σε φυσικό, ψυχολογικό, διατροφικό και κοινωνικό επίπεδο. Το μοντέλο βοήθειας που προσφέρει βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και υποστήριξη μεταξύ γιατρού και ασθενή, όπου ο ασθενής είναι το κλειδί για τη διαδικασία της θεραπείας. 

Μέσα από τις δράσεις του στηρίζει την Προληπτική Ιατρική και την Διατήρηση της Υγείας μέσω υγιεινών συνηθειών σε φυσικό, ψυχικό και συναισθηματικό επίπεδο ξεκινώντας ήδη από το ξεκίνημα της ζωής (κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, τον τοκετό), αλλά και εν συνεχεία σε κάθε περίοδο της ζωής της γυναίκας (εφηβεία, εμμηνορρυσία, γονιμότητα, εμμηνόπαυση). Διοργανώνει σχετικά σεμινάρια και μαθήματα για εγκύους, οικογένειες με μωρά και νήπια, ζευγάρια, ομάδες γυναικών.