Νέος Κύκλος Ομιλιών για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και την Ενδυνάμωση των Μαθητών Α, Β και Γ Λυκείου

1η Ομιλία «Λήψη σωστής επαγγελματικής απόφασης» Σάββατο 19/12/20, 18:00-19:30Ομιλητής: Μπάμπης Καλαϊτζάκης

2η Ομιλία «Επιτυχία στις Εξετάσεις» Κυριακή 03/01/21, 16:30-18:00, Ομιλητής: Μπάμπης Καλαϊτζάκης

3η Ομιλία «Αποτελεσματική διαχείριση τους άγχους πριν, κατά την διάρκεια και μετά τις εξετάσεις», Κυριακή 17/01/21, 16:30-18:00, Ομιλητές: Στέλλα Αργυρούδη | Μπάμπης Καλαϊτζάκης

Βασικός στόχος των ομιλιών αυτών είναι να βοηθηθούν οι μαθητές να:

λάβουν την κατάλληλη Εκπαιδευτική & Επαγγελματική απόφαση.

γνωρίσουν εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να επιτύχουν στις εξετάσεις.

μάθουν να διαχειρίζονται πιθανόν άγχος τους και να διευκολυνθούν να κατανοήσουν ότι τα πράγματα με τις εξετάσεις είναι πιο απλά απ΄ ό,τι φαίνονται και λέγονται, αρκεί κανείς να τα βάλει σε μια σειρά και μια μικρή τάξη. Τότε γίνονται εύκολα και αποτελεσματικά!

Αναλυτικότερα:

Στην 1η ομιλία  «Λήψη σωστής επαγγελματικής απόφασης» (19/12/20, 18:00-19:30)

Θα συζητηθούν ο ρόλος της αυτογνωσίας, της γνώσης των σπουδαστικών και επαγγελματικών επιλογών, της αναγνώρισης παγίδων προς αποφυγή, των στερεοτύπων και πεποιθήσεων που εγκλωβίζουν, οι κλάδοι αγοράς εργασίας με καλή επαγγελματική αποκατάσταση.

Στην 2η ομιλία «Επιτυχία στις εξετάσεις» (03/01/21, 16:30 – 18:00)

Θα “αποκαλυφθούν” τα μυστικά των μαθητών που πέτυχαν, η σχέση αυτοπειθαρχίας και επιτυχίας, η σημασία της συνεργασίας μαθητών, γονέων, καθηγητών.

Στην 3η ομιλία «Αποτελεσματική διαχείριση τους άγχους πριν, κατά την διάρκεια και μετά τις εξετάσεις» (17/01/21, 16:30 – 18:00)

Θα γίνει κατανοητός ο μηχανισμός του άγχους, τι το πυροδοτεί και πώς μπορεί να αποφευχθεί ή να λειτουργήσει προς όφελος του μαθητή, παρουσιάζοντας βιωματικά συγκεκριμένους τρόπους/τεχνικές.

Δηλώστε συμμετοχή έως την Παρασκευή πριν από κάθε προγραμματισμένη ομιλία στέλνοντας email στο info@gnoorizo.gr , ώστε να λάβετε έγκαιρα τον σύνδεσμο Zoom και ελάχιστες οδηγίες.

Οι ομιλίες αυτές είναι όπως πάντα δωρεάν για όλους. Απευθύνονται κυρίως σε μαθητές Α, Β και Γ Λυκείου. Επισημαίνουμε ότι είναι αποδοτικότερο να τις παρακολουθούν μαθητές και γονείς μαζί για την πληρέστερη ωφέλεια ολόκληρου του οικογενειακού συστήματος που καλείται να υποστηρίξει τον μαθητή.

Περισσότερες πληροφορίες στο 6977750265.

Βιογραφικά ομιλητών: 

Μπάμπης Καλαϊτζάκης

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού με εκπαίδευση στη Συμβουλευτική (Συνθετική, Αφηγηματική καιGestalt προσέγγιση) και στα Οικονομικά (ΕΚΠΑ). Διαθέτει 15ετή και πλέον εμπειρία στον προσανατολισμό εφήβων και ενηλίκων και είναι μέλος της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π. (Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού). Ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού εστιάζει στη σύνδεση της επαγγελματικής απόφασης και στη νοηματοδότηση αυτής σύμφωνα με τη συνολικότερη πορεία ενός ατόμου (παρελθόν, παρόν και μέλλον) και με την κατ’ ουσία ταυτότητά του. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην Μέθοδο Αποτελεσματικού Γονέα του Thomas Gordon (PET).

Στέλλα Αργυρούδη

Ψυχολόγος (ΑΠΘ) με εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Εργασιακή Ψυχολογία και εκπαίδευση ως Gestalt Coach/Practitioner in Organizations. Έχει πολυετή εμπειρία ως θεραπεύτρια και ως εργασιακή σύμβουλος, σύμβουλος διαχείρισης σταδιοδρομίας εργαζομένων και ανέργων, επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων, καθώς και στην ανάπτυξη και εκπαίδευση ενηλίκων και ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Επιπλέον, με την ιδιότητά της ως ψυχοθεραπεύτρια έχει διδάξει στη Σχολή «Ας Γίνουμε Γονείς» προετοιμάζοντας ζευγάρια που επιθυμούν να γίνουν γονείς, έχει διεξάγει ομάδες νέων μητέρων στο HOPE Centro Rosas και διεξάγει ομάδες γονέων στο κέντρο αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας και διαχείρισης σταδιοδρομίας «Γνωρίζω & Ορίζω: τον Εαυτό μου, την Σταδιοδρομία μου». Εξωτερική συνεργάτρια της ActionΑid Hellas, της Hellas Employee Assistance Programs (HEAP) και της Evalion. Μέλος HAGT, EAGT, ΕΕΨΕ και ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.