Κινηματογραφοθεραπεία στην Πράξη
Φεστιβάλ Ταινιών Αλεξανδρούπολης (axdfilmfest.com) AXD Film Festival 2022
Κινηματογραφοθεραπεία στην Πράξη με την Λίλιαν Τσιαβού και την Στέλλα Αργυρούδη Παρασκευή 24-06-22 στις 21:00, Θερινός Κινηματογράφος Φλοίσβος, Αλεξανδρούπολη Facebook
“Προσαρμόζομαι, αλλά αντέχω;”
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ταινίες μάς υποστηρίζουν με έμμεσο τρόπο να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της καθημερινότητας. Όμως, πώς μετατρέπεται ηκινηματογραφική εμπειρία σε προσωπική εξέλιξη και ενδυνάμωση; Με αφορμή μια ταινία μικρού μήκους θα συζητήσουμε τι συμβαίνει, όταν αντιμετωπίζουμε αδιάκοπες μεταβολές. Αναγκαζόμαστε μεν να ενεργοποιήσουμε τους μηχανισμούς προσαρμογής, προκειμένου να επιβιώσουμε, αλλά κατά πόσο είναι η αντοχή συνώνυμο της ανθεκτικότητας; Πώς φροντίζουμε την ισορροπία μας και πώς ανανεώνουμε τις προσωπικές μας πηγές δύναμης;
Σας περιμένουμε να ανταλλάξουμε εμπειρίες!
——————————————————————–
«Σκηνοθεσία – Παραγωγή»
Λίλιαν Τσιαβού (CineQuium), Στέλλα Αργυρούδη (Γνωρίζω & Ορίζω)
Λίγα λόγια για τους «συντελεστές»:
Δρ. Λίλιαν Τσιαβού
Ακαδημαϊκός. Συγγραφέας και tutor των e-learning προγραμμάτωνΚινηματογραφοθεραπεία και Κινηματογραφοθεραπεία στην Πράξη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιστοποιημένη Coach σε επίπεδο ACC από τον International Coaching Federation (ICF). Μέλος του ICF Global και του ICF Greece.
Eπεκτείνοντας τις ακαδημαϊκες γνώσεις της στo Cinematherapy, δημιούργησε το καινοτόμο εργαλείο Cinema Coaching, που αξιοποιεί τη μεταμορφωτική επίδραση του σινεμά προς όφελος της προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.
Εδώ και αρκετά χρόνια εφαρμόζει τοCinema Coaching σε συνεδρίες, trainings, workshops, έχοντας συνεργαστεί με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς φορείς αλλά και ιδιώτες.
Στο CineQuium project βρίσκεται στο επίκεντρο ο λόγος για τον κινηματογράφο, όπως προκύπτει και από τη σύνθεση cinema και colloquium. Χαρακτηρίζεται ως εφαρμοσμένη επιστήμη που διαμεσολαβείται μέσω των δύο προγραμμάτων Κινηματογραφοθεραπείας και υπηρεσιών Cinema Coaching.
Αποκύημα αυτού του project είναι το βιβλίο της Λίλιαν για το Cinema Therapy και το Cinema Coaching, που βρίσκεται υπό έκδοση.
www.cinequium.eu, www.cinema-coaching.com
Στέλλα Αργυρούδη
Ψυχολόγος (ΑΠΘ), πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Εργασιακή Ψυχολογία ΜSc, και εκπαίδευση ως Gestalt Coach/Practitioner in Organizations. Έχει πολυετή εμπειρία ως θεραπεύτρια και ως εργασιακή σύμβουλος, σύμβουλος διαχείρισης σταδιοδρομίας εργαζομένων και ανέργων, επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων, καθώς και στην ανάπτυξη και εκπαίδευση ενηλίκων και ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Επιπλέον, με την ιδιότητά της ως ψυχοθεραπεύτρια έχει διδάξει στη Σχολή «Ας Γίνουμε Γονείς» προετοιμάζοντας ζευγάρια που επιθυμούν να γίνουν γονείς, έχει διεξάγει ομάδες νέων μητέρων στο HOPE Centro Rosas και διεξάγει ομάδες γονέων στο κέντρο αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας και διαχείρισης σταδιοδρομίας «Γνωρίζω & Ορίζω: τον Εαυτό μου, την Σταδιοδρομία μου», που έχει ιδρύσει από το 2013. Ενδεικτικές συνεργασίες: ActionΑid Hellas, Hellas Employee Assistance Programs (HEAP)Evalion-SHL Hellas. Μέλος: HAGT, EAGT, ΕΕΨΕ και ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.